Живописта като цветотерапия

Арт изкуството във възможност малки и големи, хора от всяка възраст и с различни възможности, социален статус и начин на живот да се потопят в една истинска магнетична и очарователна среда. Курсове по рисуване, живопис, стъклопис, моделиране на глина, папиемаше, изработка и украса на свещи и много други идват от душата.

Какво е необходимо, за да запишем рисуване – всеки един клуб за рисуване залага на творчество и хоби за всеки и от всяка възраст. Разбира се децата винаги са се ползвали с привилегия и както всяко друго начинание, така и рисуването им се отдава от сърце и душа. Уроци по рисуване имат за цел да научат, но и да дадат приятно изживяване за всеки желаещ да усвои нещо ново. Рисуването дарява удоволствие за сетивата и усещането за красота.

Идея и творчество – въпреки, че курсове за рисуване има за различни възрасти, много школи залагат на подрастващите като ги подготвят за художници в училищата след 7-ми клас. В такива учебни заведения отиват децата, които обичат да творят. Най-често групите по рисуване обхващат 10-12 души, а когато кандидатите са повече се формира нова паралелка, с цел да се съхрани организираността и да се запази уюта, от които всеки творец има нужда.

Теория на изкуството рисуване – всяко ниво от курса по рисуване преминава през определен етап. По време на него учащият свиква и усвоява нови и непознати неща. Започва се с графиката, където основно се работи с молив; преминава се през мастилото и се достига до акварела.

Насладата е най-съществената съставка на курса по рисуване – всеки курсист по рисуване има възможност да изучава и да участва в създаването на картини, които най-много харесва. В клуб по рисуване се залага главно на насладата от усещането, което се претворява в картина, а не толкова на самата картина, като изображение.

За повече информация и допълнителни уроци по бел 7 клас може да се информирате и онлайн.