2 техники за лесна профилактика на климатик

Съществуват редица общи проблеми, които могат да изникнат по един климатик, но те не са непоправими. С няколко прости доставки, потребителите могат да почистят сами своите собствени климатици, а с това да максимизират ефективността, да намалят потреблението на енергия и да спестят пари.

 

Знаейки как да почиствам с климатик от съществено значение се отменя нуждата да се обадите в професионален офис за профилактика. Това до известна степен ще спести вашите пари. В случай, че държите профилактиката да се извършва от специалист, то добре е при самата покупка да избирате климатици с включени безплатни монтаж и поддръжка. Климатици Fujitsu AWYZ18LB/ AOYZ18LB NOCRIA са едни от споменатите модели.

Преустройството и поддържането на един климатик държи устройството в добро работно състояние, работи и се представя ефективно, без опасност от натрупване на вредни гъбички. Извършване на редовна поддръжка показва и добри резултати. С помощта на ремонтните дейности се осигурява и качествени изпълнение на основните задачи и обновяване.

Всички необходими консумативи за успешен ремонт на климатик, може да закупите и директно от производителя. Ето и още два важни въпроса около домашната профилактика на климатичното тяло:

Как да почистите изпарителя на климатик

Почистването на изпарителя на климатика е от жизненоважно значение. Такова се прави един път годишно и помага да се гарантира оптимална ефективност. Изпарителят е близо до пещта в пленума. За целта свалете изолацията от предната част на пленума. Внимателно повдигнете лентата и ако тя се нуждае от подмяна е заменете с нова. От почистване се нуждае и съдът на външното тяло. Ако той е пълен с вода, тя се изсипва, дезинфекцира се тавата и се подсушава. След това отново се връща на мястото.

Как да се поддържа кондензатор на климатик

Поддържането на кондензатора осигурява максимална ефективност. Намира се извън къщата и това обяснява натрупването на повече мръсотия и боклуци. След изключване на захранването, внимателно се отстраняват всички отломки, които могат да ограничават въздушния поток и намаляват ефективността на уреда. Използвайте серпентина чисти намотки, изплакнете обилно. Перките също се нуждаят от редовно почистване. Изработени от лека алуминиева стомана, перка също се почиства с мека четка, топла вода и мек почистващ препарат. Не се натиска твърде силно, тъй като перките са деликатни и лесно могат да се увредят.

Panasonic CS-YE9MKX предлагат изключително разнообразие, ефективност и икономичност.