Изборът на икономичен климатик като фактор възвръщаемост на инвестицията

Няма нужда да страдате през летните горещини, когато евтини, енергийно ефективни климатици са вече така широко достъпни. Вече може да монтирате климатици във всички стай на къщата, апартамента, вилата, при това напълно ефективно, безопасно и икономично.

Преди монтажа на климатичното тяло обаче е важно да знаете, какво да избирате. На прага на ера с най-високотехнологични уреди и техники всеки търси икономичната и енергийно полезна страна, а вложенията в подобна инвестиция не са малки. Ето, защо изборът на климатик трябва да е оправдан, а инвестицията да има възвръщаемост в бъдещи периоди.

Нека накратко се запознаем с новия стандарт, който определя максимално използване на енергия при 10-15% или казано по-малко от по-старите модели след насоките за 2000. И, когато използвате климатика за охлаждане, само когато са необходими, стаи с климатици или са по-скъпи, отколкото работят централните звена, то определено ще имате нужда и от ръководство. Такова ще ви е от полза да намерите моделът климатик, който е точно за вас.

Енергийна ефективност на стаята с климатици се измерва чрез коефициент за енергийна ефективност (EER). ПЕР е съотношението на капацитета на охлаждане и показва още мощността на устройството. Колкото е по-висок рейтинга EER, толкова по-ефективно работят климатиците. Всяко увеличение по скалата на EER представлява увеличение на енергийната ефективност с 10%.

Предложения за климатици:

както и втора употреба климатици.