5 критерия за подбор на врати

 

Сред водещите критерии за подбор на врати се отрежда тяхното разположение. В зависимост от рова дали са външни или вътрешни биват разделяни в две категории. Повече за врати на добри цени може да научите вече и онлайн. Ето и какви са критериите им за подбор:

 

Външните врати са по-устойчиви и надеждни. Такива трябва да вдъхват сигурност, да са от масивни и качествени материални, а също така да се преливат с останалата част от външния интериор.

 

Вътрешните интериорни врати носят това наименование от ролята си, която им помага да разделят помещенията, което също определя техните нужди за дизайнерски изпълнение.

 

Друг критерии в разделянето на видовете интериорни врати е начина, по който се отварят. Методите са многообразни, не се свеждат само до ляво и дясно отваряне. Съществуват двойни плъзгащи се интериорни врати; има сгънати врати, тип салон и въртящи се такива; тук спадат и летящите врати, които са удобни и лесни за придвижване. Полезна информация за врати в софия има и тук.

За плъзгащите се врати е нужно пространство към стената и близост с вратата, а функцията им е спестяване на пространството. Плъзгащите врати позволяват плъзгане по стената, а опция е свързана със скъпа и сложна инсталация. Сгъваемите врати също пестят пространство, но имат сложна структура.

 

Стандартния дизайн на интериорните врати включва кратни врати, които се задвижват по релси, ролетни решетки, захванати за стената и тавана. Този тип врати могат и да са от две или повече крила.

 

Този тип врата е подходящ за стая на дете или за помещение, където е нужно място за преминаване на домашен любимец. Въртящите се врати, се монтират на входа на обществени пространства. Те улесняват постоянния поток от минувачи.

 

Според отварянето на летящите врати се отрежда ляво и дясно.

 

За размерите на вратите най-характерни и със стандартни големини и ширина варират в порядъка от 600 до 900 мм и височина до 2100 мм. Но тези размери са според страната и размерите на жителите. Така например руснаците произвеждат своите врати с височина от 2000 мм.

 

Материалите, от които се изработват интериорните врати са разнообразни, в това число дърво, пвц, метални, стоманени и др. Полезна информация и около нивоизравнителни рампи, отново тук.