6 стъпки в поддържане отварящия механизъм на гаражна врата

Една от основните стъпки за поддържане на вашата гаражна врата е с намиране на ръководството на потребителя, който на-често идва с доставката на самия уред. Ако не можете да го намерите, погледнете онлайн на уеб сайта на производителя. Много гаражни врати имат наръчници, а такива предлагат дори по-старите модели.

Наръчникът ще включва подробности за силовия агрегат, както и поддръжка и отстраняване на неизправности. С правилната поддръжка, вашата врата ще е защитената гаражна врата.

Стъпка 1

Огледайте всички монтажни скоби, кабели, крепежни елементи, следи и подкрепления. В грижата за разхлабени, огънати или износени части трябва да следите периодично. Затегнете, коригирайте или замени, ако е необходимо някоя от износените авточасти.

Стъпка 2

Проверете свързването на кабела между отварящия и електрическия контакт, за да се уверите, че е сигурен и не протрит. Ако отварящия механизъм или дистанционното има резервна батерия, проверете и ако е необходимо, сменете батерията.

Стъпка 3

Проверете и, ако е необходимо, сменете батериите в самата клавиатурата на дистанционното управление и контрол на стената, в случай, че такова е приложимо.

Стъпка 4

На всеки няколко месеца, изпитване и настройте автореверсивна системата. Тази система отваря вратата незабавно, ако тя влиза в контакт с нещо, докато се извършва самото затваряне. Уверете се, че двата електронни датчика се присъединяват. Може да се наложи да почистите или смените едното или двете очи. След това опитайте всички от изброените:

Определете един обект, който блокира електронни датчици на отварящия механизъм. Подобен тест може да направите като хвърлите например хартиени кърпи - на открития праг на гаражния вход. Когато се опитате да затвори вратата, тя трябва незабавно да възобнови опцията.

Определете обект в прага, че не блокира електронни очи, като например един сгъваем стол. Когато затворите вратата, тя трябва да докосва обекта кратко и след това веднага се връща в началната позиция. Регулирането на напрежение в корпуса на двигателя монтиран на тавана, изисква стриктно спазване на инструкциите на производителя.

Започнете затварянето на вратата на гаража и след това поставете метла на пътя на електронните очите. Вратата трябва незабавно да се обърне.

Стъпка 5

Смазване на верига, винтовете и ролки със спрей от литиева смазка. Такава се нанася върху всички движещи се части и движещата част се отваря и затваря няколко пъти, за да сработи.

Стъпка 6

Тествайте дръжките на ръчно освобождаване. Тази функция ви позволява да отворите вратата с ръка, когато захранването е изключено или отварачка е неизправна. Прегледайте ръководство на потребителя за инструкции на експлоатация на вратите на novoferm. Най-добре е да се знае как работи и ръчното освобождаване на практика няколко пъти, за да може точно да диагностицирате проблема.