В надбягване с вятъра

Едва ли има човек, който да не е изпитвал дозата адреналин, която се получава от движението на висока скорост, примесено с мелодията на любимите му песни, звучащи от съответните автомобилни усилватели. Всичко това е част от играта, наречена пътуване, особено по междуградските магистрали. За подобно удоволствие повечето хора са мечтали и е станало основна причина, за да си купят автомобил.

Мечтите, рано или късно се сбъдват, стига силно да ги желаем и да се стреми към тях. Тогава, нещо толкова далечно и наглед непостижимо, като стандарт на живот, към който сме се домогвали дълго време, става напълно реален. Подобен стандарт е свързан с притежаването на автомобил. И, не само това … Именно средствата, които влагаме в леката си кола са причина, до голяма степен, и, за завистта на останалите водачи.

Автомобилистите не обичат да приказват за проблемите, които се случват по пътищата. Те, по скоро, биха ви говорили доста дълго за подобренията, които са направили по своя автомобил. Колкото повече подобрения и закупени аксесоари, толкова повече завист и одобрение биха получили собствениците на леките коли. За всички е ясно, че автомобилизмът е повече от начин на живот. Той е част от мечтите на всеки водач, без значение от неговата социална или възрастова принадлежност.

Всеки, от така наречените „автомобилни маниаци”, би се похвалил с последната надпревара по магистралите, която е била гарнирана със достатъчно силен звук от съответните автомобилни говорители. Така, легендите се предават от уста на уста, и, сякаш всички участници в подобно предизвикателство стават, нещо повече, от актуалните филмови герои, управляващи мощни и шумни коли. Животът е пълноценен, когато е изживян на висока скорост, загърбили своите ежедневни тревоги и притеснения. Феновете на високите скорости не признават компромиси, най-вече, по отношение на своите автомобили. Но, за съжаление, това се отнася и за отношението към останалите водачи на пътя.