3 най-важни добавки за бърз растеж на мускулите

Ако постоянно тичате във фитнеса и почти няма резултати, то най-вероятно се нуждаете от промяна в режима на хранене. Такава може да се сведе до петте основни хранителни добавки за мускулна маса:

Тялото на всеки човек е уникално, така че реагира различно приема на добавки.

Спортистите предпочитат креатин. Той позволява да се поддържа високо темпо на обучение за укрепване на мускулите по-добре. Повече за креатин цена може да разберете и тук.

С подкрепата на правилното хранене и физически упражнения, хранителните добавки могат да ви помогнат бързо да достигне следващото ниво.

1.Kreatin

Креатинът е напълно естествено вещество, което се съдържа в клетките на мускулите ни. В първия кръг на скелетна мускулна тъкан и около 95% от креатин в тялото. Останалите пет процента равномерно са разпределени в тялото.

Положителни аспекти на употребата на креатин са в:

Насърчаване на мускулен растеж

Увеличението на мускулните клетки

Бързо възстановяване след тренировка

Синтез на гликоген

Високата интензивност на мускулната работа

Препоръчителна доза: 5-10 грама през първата половина на порции преди тренировка, а втората се добавя в шейк след тренировка.

2.  Бета-аланин

Бета-аланин е естествена аминокиселини цена, която влиза в тялото с храната, богата на протеини, като например пиле. Повишена обучение на производителността се дължи на способността му да увеличи интрамускулни нива карнозин. Използването на бета-аланин като добавката ще позволи да увеличите карнозинт повече от 60% само за 4 седмици.

Това е много важно по време на интензивни тренировки, когато тялото произвежда големи количества водород, поради което намалява рН, в резултат на по-големи нива млечна киселина.

Допълнителните положителни аспекти от бета-аланин са:

Повишено ниво на издръжливост

Повишената мощност

По-малко умора

Подобрена телесна маса

Бета-аланин работи добре с креатин

Повишена производителност, независимо от интензивността и продължителността.

Препоръчителна доза: 2-3 грама преди тренировка е достатъчно, дори и ако сте напреднал спортист, както и 2-3 грама след тренировка, като правило, могат да помогнат за по-добро възстановяване.

3. proteini

Отдавна е известно, че културиста да подобрява резултатите си и изгражда силни мускули когато приема суроватъчен протеин. Тези протеини доставят на тялото доставяйки необходимото количество калций, магнезий и други минерали. Той е лесно смилаеми под формата на напитка.