Error
  • Error loading component: com_menus, 1

Как да диагностицираме прегряването на лаптоп

Един от най-често срещаните проблеми с процеса на стареене на лаптопи и прегряване е нещото, което много хора не са сигурни как да се определят. Техниците по ремонтиране ще ви помогнат да разберете какво причинява топлината и как да се пазят вашия преносим компютър, за да функционира правилно и на по-ниска температура.

Прегряването на компютри може да предизвика много проблеми, от привидно случаен син екран до загуба на данни. Вие дори може да не знаете, че това е проблеми, преди да се усетите, че имате опожарена дънна платка в ръцете си да се окаже твърде късно за реакция.

За целта опитайте:

Намерете източник на топлина

Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете, от къде топлината идва. Не въздушния поток означава, че няма пренос на топлина, а вентилационните отвори. Дали въздухът, който излиза от тях е горещ или е налице едва доловим бриз, вентилаторът се претоварва.

Най-често, натрупването на прах във вентилационните отвори и феновете през охладителните канали ще бъде виновник за ограничаване на въздушния поток. Тогава почистването ще свърши работа. Обърнете лаптопа с основата надолу и погледнете това, което е важно за неговото охлаждане.

Ако установите, че вентилаторната перка се върти хаотично, то това е сигурен сигнал, че се нуждае от ремонт. Ремонт на таблети може да е от полза в случая.

Диагностицирането на прегряване на лаптоп, може да стане и чрез батерията му.

Има много различни видове батерии, затова и поддръжка на батерията и продължителността на живота е едно от нещата, които може да са малко странни за долавяне.

Важното тук е да се знае, че батериите не са предназначени да бъдат съхранявани при 100% или 0% капацитет. Въпреки, че много от хората, които купуват лаптопи, винаги ги държат на зарядно устройство, никога всъщност не използват батерия от админбг. По този начин батерията се унищожава по-рано от предвиденото, а за това може да разберете от самото и нагряване, след работа и изваждане от лаптопа.