Какво е минималистичен интерфейс в направата на сайт

Когато се използват правилно в направа на сайт, различните интерфейси с минималистичен уеб дизайн трябва да бъдат представени според съдържание и функции в един прост. Това е директен начин чрез предоставяне на най-малко отвличане на вниманието от съдържанието в ядрото, колкото е възможно да се постигне максимален ефект. Тази стратегия често включва премахване на съдържание или функции, които не подкрепят основните цели на интерфейса или неговите потребители.

Въпреки че има дебати за това какво точно се квалифицира като минималистичен уеб дизайн, съществуват няколко общи черти, че повечето дизайнери могат да се споразумеят. Те включват плоски текстури, ограничени цветови палитри, както и използването на отрицателно пространство. Тези и други специфични характеристики и тяхната честота на употреба в минималистични сайтове са заложени често в основата на множество интернет магазини.

Минимализмът е реакция на раздут или "максималистичен" UI дизайн. Примери за такива максималистични дизайни включват Флаш интро и безвъзмездни анимации или приложения, натъпкани с най-много езотерични функции.

Перспективата зад минималистичен изкуство обобщава мотото на известния архитект на XX век Лудвиг Мис ван дер Рое: "По-малкото е повече". Това мото по-късно ще се превърне в дух и неофициална мантра на минимализъм в уеб дизайна: по-малко елементи на страницата с резултати от по-ниска когнитивно натоварване за потребителите.

Принципите минималистичен дизайн сега се показват в нови и неочаквани места: сайтове за електронна търговия, онлайн публикации, а дори и образователни сайтове са приемане минималистични тенденции и стратегии. Разберете повече за ролята на seo в интернет, защото това ще ви е от полза при направата на сайт.