Как да се отървем от миризма на влага в мазето

Никой не обича миризмата на влажно мазе в къщата си. Това е обикновено означава, че има проблем някъде с водата. Премахването на проблема е друг въпрос, но има стъпки, които можете да предприемете, за да се отървете от миризмата на влага веднъж завинаги. Стартирайте цялостна дейност около почистване на мазета и тавани. За това могат да са от полза и следните стъпки:

Стъпка 1 - чиста вода извън дома

Запушените улуците, които могат да допринесат за миризма на влажно мазе. Такива могат да причинят застоял въздух и вода около дома. Тези места трябва да се почистват най-малко веднъж годишно, за да се предотврати това. Можете също така да обмислите въвеждането удължители за отвеждане на дъждовната вода далеч от дома, ако имате проблем с изтичането на вода в мазето от земята навън.

Стъпка 2 - почистване на Мазе

Почистете мазето и изхвърлете всички елементи, които могат да допринесат за лоши миризми. Това ще включва вестници, картон и стара мека мебел. Когато има излишна влага във въздуха, мухъл и плесен може бързо да нарасне натрупването на спори и тя да излезе от къщата. Това също ще ви помогне да се отървете от нежелани боклуци.

За да почистите използвайки сапун, вода и белина върху повърхностите, това ще отнеме възможността на мухъл и плесен да растат и да се развиват. Вижте и как става почистване на апартаменти.

Стъпка 3 – абсорбиране на миризми

Почистването понякога може да се направи, така че да спре миризмата, която да бъде абсорбирана от устройство или уред. За целта:

Използвайте въглен. Въгленът е известен със своите абсорбиращи качества и така ще се насладите на бързо напускане на лошата миризма.

Пясък за котки – колкото и да не ви се вярва, той също поглъща миризми много добре. Оставете поднос с чиста настилка за котка в мазето, за да дръпне миризмата от въздуха, заменяйте го на всеки две седмици, ако е необходимо. Ако имате котка в дома, не забравяйте да държите далеч от тази тава или тя няма да бъде много ефективно решение срещу неприятна миризма.

Още един елемент, който върши отлична работа за отстраняване на миризми е содата за хляб - това е така, защото много хора я държат в хладилници. Оставяне в мазето за свежа миризма на въздуха. В зависимост от размера на мазето, може да се наложи да поставите повече от една клетка. Заменете тези на всеки три месеца. Помислете за извозване строителни отпадъци.

Стъпка 4 - Дръжте свежестта

Ако елиминирате влажната миризма, едва ли ще искате да се върнете. Добрата вентилация е решение. Ако имате прозорци в мазето, това ще ви даде възможност да се справите с излишната влага.

Инвестирайте в мазето, за да мирише добре. Подобно на устройството за изсушаване, това е евтин начин, които си струва по-трайно решение на миризми.