Как да създадете цветна градина в първата година

Създаването на цветна градина може да стане за един сезон с едногодишни цветя или отглеждане, чрез разсад сами по себе си, директно в земята. Едногодишните цветя са много благодарни, цъфтят през целия сезон, докато падне първата слана. Повечето едногодишни са непретенциозни и лесни да се поддържат.

Повечето едногодишни растения са: петуния, невен, цинерария, виола, салвия, върбика, метличина, ибериси, годеция, ешолции.

Многогодишна цветна градина

Цветната градина може да е многогодина. Растенията в нея ще растат от година на година и ще стават по-хубави. Трябва да знаете и, че трайните насаждения, през първата година не могат да цъфтят или цъфтят скромно. В целия си блясък цветна леха на трайни насаждения ще се прояви едва през втората или третата година. Важно е да се знае, че растенията с кратка продължителност, често траят 2 седмици. За да цъфтят в непрекъснат план е важно да съобразите индивидуалните им нужди. Повече за почистване на дворове, може да разгледате тук:

http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/.

Пример за непрекъснат цъфтеж са растения: минзухар, лалета, ириси, плюскавиче, божури, ден лилия, флокс, лилии, гайдалия, хризантема, астер, тлъстига.

Надежден вариант

Да не забравяме, че растения като гладиоли могат да се закопаят за зимата. Лилиите и без трансплантация могат да растат в продължение на няколко години. При избора на луковици, помисли за по-големи, така цветето ще расте в първата година с по-добър растеж.

Декоративни дървета

Не забравяйте за съществуването на красиви цъфтящи декоративни широколистни храсти. Те запазват своята форма на цветна градина през целия сезон. През лятото те са приятни и с ярки листа на различни форми и красив цъфтеж, а в есенни и зимни условия имат необичаен цвят на кората. Целесъобразно е и органично е да има лехи с ниски иглолистни дървета, които са в състояние да поддържат красива цветна градина, дори и през зимата. Вижте тук, как става почистването в някои общини: http://obshtini.com/tavani-mazeta-sofia/.

Примери за храсти са подходящи декоративни  дървета са: офика, глог, берберис, китаика, Cotoneaster, калина, снежноплодник, борови, роза, арония, огнен храст и дървета със стандартна форма.

Ако все още не сте планирали засаждането на цветна градина, но сте на първи етап в почистване на дворове и парцели, може да наемете и фирма. Такава може да видите тук: http://hamalski.com/pochistvane-na-dvor-s-bratan-hamalski/.