Почистване на жилище/а

В забързаното ежедневие често не ни остава време да свършим всичко у дома. А, пък когато сме отпуска или почивка искаме да се починем. Така с времето домовете ни стават все по-неприветливи и мръсни.

Как може да се справим? Единият вариант е да се стегнем и да запретнем ръкава и да вземем отпуск за почистване на жилище/а. Следва да си разпределим работата по дни и да започнем. Ще е по-лесно ако си направим първоначален план, кое да почистим първо и от къде да започнем.

Има и друг вариант може част от почистването да извършим сами, а за другата да се доверим на фирма за почистване на жилище/а. Основното почистване като пране на килими и дамаски на мека мебел е добре да оставите да свършат професионалистите от фирмите за почистване на жилище/а: http://www.sofdom.com/pochistvane-tavani-mazeta-sofia.

За драгите неща, като пране на пердета ако имате такива можете да свършите и сами. Непременно при едно основно почистване това трябва да се свърши. Имайте предвид, че по щори и пердета обикновено се събира много прах и ако сте почистили дома основно, но без да перете пердета и щори с все думи нищо не е свършено. Освен това по пердетата се наслояват много миризми и неприятния мирис в помещението може да е именно от неопрани пердета.

Миенето на прозорци не е особено приятна работа, но с помощта на днешните препарати и малко усилие може да се справите. Хубаво е да си купите хубав препарат за стъкла. С негова помощ миенето ще е по-лесно. Освен това на пазара вече се появи и хартия с помощта, на която ще може да ги почистите по-лесно. Тя чудесно заменя стария вестник. Също така има и едни други приспособления четки за почистване на стъкла.

С тях ще е още по-лесно и бързо. Освен това те са с дълги дръжки и няма да ви се наложи да се качвате на столове и на стълби, за да достигнете до най-високия ъгъл на прозореца. Не забравяйте, преди да започнете с почистването на стъклата да изчистите и праха от стъклото и стените и евентуалните натрупали се там паяжини. В противен случай ще се наложи да го направите в последствие и ще изцапате пак.

Дограмите също минете с влажна кърпа. Ще се изненадате колко мръсни са и те. Всичко вече е готово сега остава само да се любувате на добре свършената работа.