Мултимедия за кола с цифрова телевизия

Мултимедиите за кола или така наречените вградени навигации предизвикаха абсолютен бум на пазара на електроника. Има много и разнообразни предложения за такива уреди. Предизвикат особено голям интерес, заради тяхната актуалност и са изключително търсени аксесоари за кола. Колкото повече интерес има към тях толкова и повече предлагане и разнообразие има от производителите на подобни уреди. Различните производители предлагат мултимедии за коли с различни технически параметри, различни функции, интерфейс и разнообразни дизайни. Екстрите, от които желае да се възползва клиента и потребностите му са един от факторите, на които трябва да обърнем внимание тръгвайки да правим избори между различните модели и варианти.

Камерата за задно виждане, Bluetooth-a, навигационния софтуре, Wi-Fi, както и не на последно място-цифрова телевизия са едни от най-търсените функции сред потребителите. В момента на пазара на подобна техника има много добри оферти за мултимедии с цифрова телевизия. Благодарение на цифровия тунер можем да се възползваме от тази екстра. Той може да бъде вграден или допълнителен.

Има варианти и за двата вида. Освен по вида тунер мултимедиите за кола се различават и по различни спецификации, операционната система е една от тях. В момента може да срещнем вариант на мултимедия с операционна система Android или цифрова TB WinCe. Функционалността е, това което различава двата модела. Така например вариантите с операционна система Android могат чрез Wi-Fi и 3G флашка да се свързват с интернет. По този начим могат да се теглят и ползват различни приложения. Общо взето мултимедията с Android притежава функционалността на таблет, но има надградени допълнителни полезни функции.

Универсалната навигация с цифрова телевизия представлява система, която е високофункционална. Тя има множество функции, от които можем да се възползваме. Освен да се насладим на любима музика, да гледаме филми, добра сигурност на навигационната система имайки този уред, също така можем да гледаме любими предавания и сериали на различни телевизионни канали.