Кухня по поръчка – ултимативният наръчник за създаване на мечтаната мебел

Кухня по поръчка – ултимативният наръчник за създаване на мечтаната мебел

Ако е дошъл моментът, в който ви предстои обзавеждане на жилището или подмяна на старите мебели с нови, то сте попаднали на точното място. Днешната статия е посветена на нейно величество кухнята – безспорно сърцето на всеки дом заслужава внимание и специално отношение. Вероятно сте чували за опцията с кухня по поръчка – ако някога сте проявявали интерес към този тип създаване на мебелировка, то с радост днес ще хвърлим малко яснота върху въпроса.

Създаването на кухня по поръчка е може би най-доброто интериорно решение, особено ако желаете обзавеждането ви да следва специфична дизайнерска концепция. Ако това е така, то готовите модели от мебелните магазини никак не биха ви свършили работа. Нуждаете се от кухня по поръчка, която изцяло да следва цялостната интериорна стратегия на жилището. С помощта на опитен интериорен дизайнер бихте могли да изпълните това начинание за отрицателно време. Целта ни днес е да ви обясним как е възможно да се случи това.

За да си направите кухня по поръчка, ви трябва опитен екип, който да ви асистира в процеса

Няма какво да се лъжем – не е невъзможно изцяло самостоятелно да се впуснете в подобно начинание, но, няма да крием, рискувате да допуснете някоя фундаментална грешка в дизайна и оразмеряването, която да ви струва скъпо в последствие. Ето защо, при желание от ваша страна да се сдобиете с кухня по поръчка, ви съветваме първо да намерите подходящия дизайнер или дизайнерски екип, който да ви асистира в процеса.

Доверявайки се на опитен екип, вие ще си спестите редица главоболия. Консултирайте се със специалистите – от вас се изискват ориентировъчни размери и позициониране в помещението, както и примерна визия, която бихте искали да следвате. Както се казва, останалото не е ваша грижа – дизайнерите ще вземат точните размери на помещението, ще съобразят редица фактори като изводите на тръбите, комина, изводите за газта и ще подготвят примерни стилови дизайни, които да ви представят.

Вслушвайте се в съветите на дизайнерите при направата на бъдещата ви кухня по поръчка

По отношение на използваните материали, крепежи и стиловото оформление на бъдещите мебели, е повече от добра идея да потърсите мнението и съветите на специалистите. Не забравяйте, че дизайнерският екип, с който работите, е осъществил успешно множество интериорни проекти и притежава наистина богат опит в направата на поръчкови кухни. Ето защо е препоръчително да следвате съветите и препоръките им – дори и много да искате да оборудвате кухнята си с някой елемент, ако според стилистите той няма да изглежда добре или няма да е особено функционален, то е добре да преосмислите решението си и да се вслушате в техните предложения.