ЗАЩО ДА СВИРИТЕ НА ПИАНО

Практическо предимство при свирене на пиано: Винаги готов за свирене без усилие за сглобяване или разглобяване

Пианото винаги е готово за свирене. Така че не е нужно да разопаковате нищо тук, не е нужно да почиствате и опаковате отново след това.  Можете да започнете веднага и да спрете спонтанно, без никакви допълнителни усилия. Максимумът е отваряне и затваряне на капака. Не може да бъде по-лесно!

Ако искате, като всяка друга мебел, можете от време на време да я избърсвате от прах. Но това е всичко. Малко работа, много забавление! Може би тази причина на пръв поглед изглежда пренебрежимо малка. Но повярвайте ми, във вашето ежедневие това в дългосрочен план ще говори ви бъде полезно!

Изучаването на пиано осигурява максимална гъвкавост: Всички стилове музика

Пианото е чудесен подходящ за всички видове музика инструмент. Хората се радват на класическото пиано от векове. Но пианото се превърна и в незаменима част от джаза. Пианото е голямо предимство дори за поп и рок музика.

Независимо дали е чисто пиано, акомпанимент на пиано за друг инструмент или певец, като дует за пиано или концерт за пиано с голям оркестър, няма значение, подходящо е за всичко и всичко. Винаги се вписва и създава едно уникално звучене на всяко произведение.

И най-доброто: Пианото е идеално и за пеене със собствен акомпанимент на пиано !

Обучение на мозъка чрез свирене на пиано

Изучаването на пиано ви предизвиква и ви отвежда по-нататък по много начини. Когато се научите да свирите на пиано, научавате много повече от просто инструмент. Или конкретно музикално произведение.

Подобрявате своите двигателни и координационни умения, концентрацията и обработката на акустичните сигнали. Когато свирите на пиано, много различни области на мозъка се активират и се свързват по-добре в мрежа. Изучаването на пиано е чудесно обучение на мозъка за деца и възрастни от всички възрасти!

Източник: https://prosound.bg/