Ръководство за почистване на мазе в 5 стъпки

Мазетата са едно от най-хаотичните пространства в домовете ни. Хората са способни да трупат нещата, които не използват редовно в мазето, в резултат, на което не е изненада, че това място лесно се пренебрегва. Кога и как, защо трябва да планирате почистване на мазе – научете сега:

Не използвате мазето много често

Това не означава, че трябва да го превърнете в сметище за боклук, особено защото има ефикасен метод да поддържате мазето си чисто и подредено. Всичко, което трябва да направите е да следвате стъпките, описани в тази статия стъпки. Ако не искате да се впускате в това амбициозно начинание сами, винаги можете да се обърнете за помощ към екипите на Sofia.bg.services. Продължете да четете, за да научите най-важното:

Кой е най-бързият начин за почистване на разхвърляно мазе?

Когато погледнете едно разхвърляно мазе, се чудите откъде да започнете и колко време ще отнеме, за да подредите всичко. Тези стъпки ще ви помогнат да създадете успешна стратегия:

1. Изчистете всички елементи

Първото нещо, което трябва да направите е да извадите всички предмети от мазето и да изхвърлите на боклука. След това трябва да проверите състоянието на предметите и да изхвърлите нещата, които са повредени. Тъй като мазетата често са леко влажни, предметите, съхранявани в тях, са склонни да се разлагат и след известно време стават неизползваеми.

2. Скраб

Процедурата за поддръжка на мазето е подобна на поддръжката на спалнята. След като извадите всички предмети от мазето, можете да продължите с прахосмукачката. След това трябва да избършете пода, да избършете рафтовете, шкафовете, етажерките и да измиете прозорците.    

3. Отстранете ръждата и мухъла

Когато става въпрос за бърза корекция на ръждата, една дума идва на ум: WD-40 . Нанесете обезмаслителя върху повърхностите, покрити с ръжда, оставете да подейства за 15 минути и изстържете ръждата. Що се отнася до мухъла, има няколко естествени средства, които може да използвате, за да премахнете. Това са: оцет, сода за хляб и лимонов сок. Смесете еднакво количество оцет и лимонов сок и добавете малко сода за хляб. Нанесете сместа, върху повърхността, покрита с плесен, оставете за 30 минути да действа, след което избършете плесента.

4. Пренаредете предметите

След като установите кои предмети ще запазите, трябва да ги поставите обратно в мазето в ред. Това улеснява бъдещата им употреба. Групирайте нещата по тяхното предназначение и поставете предметите, които очаквате да използвате по-често, близо до вратата, за да осигурите лесен достъп.

5. Използвайте защитно покритие

Предметите във вашето мазе се нуждаят от защитно покритие, точно, както мебелите във вашата всекидневна. Трябва да покриете предметите с пластмасова, водоустойчива облицовка, за да ги предпазите от ръжда, мухъл и гниене. Съхранявайте, каквото може в килери, шкафове или пластмасови контейнери. Може да използвате повторно облицовката и контейнерите. Това ще ви спести безкрайното търкане, ще ви помогне да реорганизирате системата си за съхранение и ще предотврати загубата на вашите ценни вещи.

Кои фирми извършват цялостно почистване на мазета?

Ако искате чисто и в ред мазе, не търсете повече. На адрес: https://www.sofia.bg.services ще ви свърши страхотна работа. Екипите от експерти предоставят комплексни услуги от стандартно до дълбоко почистване. Ако организирането на поддръжката ви причинява агония, няма място за притеснение. Опитните професионалисти ще направят това вместо вас, използвайки екологично чисти продукти, без вредни остатъци.

Обадете ни се днес и резервирайте час!