Ето, каква е истината за хазарта

Колкото и да не ви се вярва, оказва се, че историята на човечеството е неразривно свързана с историята на хазарта.

Реално погледнато, колкото и далеч назад във времето да се върнем, съществуват признаци, че там, където групи хора са се събрали заедно, със сигурност е имало хазарт.

Каква е истината за хазарта

Сега няма да се опитваме да проследим всеки един обрат в еволюцията на хазарта, в тази статия. Това, което ще направим е да изберем някои от най-важните дати, които действат като крайъгълни камъни, по пътя към днешния хазарт от Palms Bet предоставен в HustleBet.net.

Зарове със закона по улиците на Древен Рим

Знаем, че заровете са съществували много по-рано. Първата двойка зарове е била открита от египетска гробница от 3000 г. пр. н. е., но това, което е сигурно е, че древните гърци и римляни са обичали да залагат на всякакви неща и при всяка възможност.

Всъщност всички форми на хазарт – включително игрите със зарове – са били забранени в рамките на древния град Рим. Така било наложено наказание на заловените, което е струвало четири пъти повече от залога. В резултат на това изобретателните римски граждани създават първите хазартни чипове. И така, ако са били хванати от пазачите, можели да твърдят, че играят само за чипове, а не за истински пари.

Игрите с карти в Китай

Някои предполагат, че картите са били едновременно играта и залогът. Такива като игрите с разменни карти, играни от децата днес. Други източници твърдят, че първите пакети карти са били хартиени форми на китайско домино. Със сигурност картите, използвани по това време, имали много малка връзка със стандартните тестета от 52 карти, които познаваме в наши дни.

Бакара за двама в Италия и Франция

Въпреки различните въплъщения на играта правилата идвали и изчезвали. Така се появила стандартната версия, която се играе в казината по целия свят. Тя достига до нас идвайки от Куба, през Великобритания до САЩ. С времето в нея са настанали някои промени в правилата. Въпреки, че бакара всъщност е по-скоро спорт за зрители, отколкото игра, тя е типичната характеристика на почти всяко казино. Всичко това е в резултат на популярността и високопоставените комарджии.

Блекджек, през вековете около 1600 г

Това била играта trente-un (31) от 1570 г.? А, може би quinze (15) от Франция десетилетия по-рано? Както при всички тези истории за произхода, изобретателите на хазартните игри рядко са отбелязвани в историческите анализи.

Френската игра vingt-et-un, през седемнадесети век със сигурност е пряк предшественик на съвременната игра и това е играта, която пристига в САЩ заедно с ранните заселници от Франция.

Името „блекджек“ е американска иновация и е свързано със специални промоции в казината в Невада, през 30-те години на миналия век. За да се привлекат допълнителни клиенти били изплатени коефициенти 10 към 1. Така, ако играчът спечели с черно вале купа или спатия заедно с асо спатия е сигурен победител.

Първите казина в Италия 1638 г

Най-ранните данни за хазартни зали, има в Италия от 17 век. В 1638 г. е създаден Ridotto във Венеция, чиято цел била да контролира хазартна среда, по време на карнавалния годишен сезон.

Казината в цяла Европа започват своето начало в 19 век. В САЩ се появили първите неформални хазартни къщи. Днес, когато помислим за казина, си представяме Лас Вегас Стрип – възкръснал от пепелта на „Депресията в Америка“.

Малкото колело в Париж 1796 г

Рулетката, позната ни днес, се заражда в игралните домове на Париж. Били нужни 50 години, докато се появи „европейска“ версия.

Покер: Буст към бум 1829 г

Покерът се е развил органично, в продължение на десетилетия и дори векове. Зародил се от различните игри на карти.

Това, което знаем със сигурност е, че английски актьор на име Джоузеф Кроуел съобщава, че през 1829 г. в Ню Орлиънс се играе разпознаваема форма на играта. Така се приема тази дата за раждането на покера.

Популярността на играта вървяла с бавни темпове. Така било, докато световните покер турнири не започнали да се играят във Вегас, през 70-те години. Въпреки това покерът избухнал едва с появата на онлайн покера и телевизионните събития, позволяващи на зрителите да видят ръцете на играчите.

Хазартът в САЩ: 1910 г и двете страни на една и съща монета

Съединените щати винаги са имали възходящи и лоши отношения с хазарта, датиращи от времето, когато пристигат първите европейски заселници. Докато пуритански групи от заселници забранили напълно хазарта в новите си селища, тези, които емигрирали от Англия, имали по-снизходителен поглед, върху хазарта и били повече от щастливи да го толерират. Тази дихотомна връзка продължава и досега, а през 1910 г. общественият натиск води до национална забрана на хазарта. Точно като забраната на алкохола от същата епоха. Това се оказало донякъде трудно за налагане и хазартът продължил по дискретен начин.

В момента много международни интернет казина не могат да приемат американските клиенти. Това се очаква са се промени в близко бъдеще.

Нова граница в хазарта през 1994 г

Онлайн игрите в рамките на 5 години, били на стойност над един милиард долара, а днес е индустрия за милиарди долари с над хиляда онлайн казина. Темпът не спира да расте. Първите казина с дилър на живо се появили, през 2003 г. с любезното съдействие на Playtech, което ни доближава до хибрид между физическите казина и виртуалния свят.

Нови граници за хазарта от 2022 г

Откакто Ню Джърси легализирал онлайн хазарта, през 2011 г., имало бум в интереса на хората към него. Америка видяла движение към легализиране щат по щат, както и опит за бързо нарастване на мобилния хазарт.

Най-добрите сайтове за хазарт разпознали пазара и се засилили да го доставят. С вълна от впечатляващи дестинации за онлайн хазарт, фокусирани, върху мобилни устройства, които завладяват света може да се каже, че настолните компютри остават далеч назад в полза на повечето мобилни алтернативи.

Бъдещето на хазарта – какво се очаква?

Почти толкова трудно е да се предвиди бъдещето на хазарта, колкото е и да се разкрият някои от произхода на хазартните игри, които познаваме добре днес. Голяма част от фокуса в момента е, върху пазара на мобилни игри, като онлайн казината се борят да направят повече съдържание, съвместимо с най-новите ръчни устройства. Технологията за виртуална реалност тепърва прави първите си стъпки като търговско предложение. И така, очаква се в бъдеще да има приложения за хазарт.

Кой знае, но когато става въпрос за хазарт, всичко е възможно.