Бъдещето на смартфона

С предаване на данни процентите достигат огромни скорости и включването на WiFi технология, достига неизмерими предели. Това е само малка частица от онова, което може смартфонът да направи днес.

 

Може би най-вълнуващото нещо за смартфон технологията е, че областта е все още широко отворена. Ако все още не виждате истинските ползи от смартфона си, това най-вероятно се дължи и на факта, че не сте намерили своето перфектно приложение, в реалния свят.

Всяка култура на телефони носи нови дизайни и нови интерфейс идеи. Никой разработчик или производител не е дошъл с перфектната форма, размер или метод на въвеждане, все още. Следващата стъпка в смартфон приложенията може да изглежда като флип телефон, таблет PC, шоколадче или нещо, което дори никой не е замислил все още.

Може би най-голямото предизвикателство за бъдещето е сигурността. Смартфоните могат да бъдат уязвими за нарушения около сигурността, като например Evil Twin атака. В един от тези атаки, хакери задава идентификатора на сървъра на услуги с този на законна мрежа, като същевременно блокират трафика на недвижими сървъри. Когато един потребител се свързва със сървъра на хакер, информацията може да бъде засечена и със сигурност е изложена на риск.

От друга страна, някои критици твърдят, че производителите на анти-вирусен софтуер значително преувеличават рисковете, вредите и обхвата на телефонни вируси, за да помогне за продаването на конкретен софтуер.

Невероятното разнообразие в смартфон хардуер, софтуер и мрежови протоколи инхибира практически, широки мерки за сигурност. Повечето съображения за сигурност или съсредоточаване върху конкретни операционни системи има общо с поведението на потребителя, отколкото за защита на мрежата. Какво ново да очакваме от бъдещето на смартфона, може само да до гатваме.