5 супер добри стратегии за домашно почистване

Пролетното почистване трае само толкова дълго време, колкото сами можете да си го позволите. Тук организацията опира не само до средства и финансова възможност, но и до тези 5 съвета, за да запазите къщата си почистена цялото лято.

Въпреки, че хубаво и слънцето и времето грее, лятото често представя някои уникални бъркотии. От тревни площи осети с плевели, до разтопен сладолед. Лятото може да бъде предизвикателство - ако не знаете трикове на търговията. Използвайте тези пет съвета, за да запази къщата си чиста и организирана в рамките на горещия сезон.

1. Баня - дали става дума за елементарно измиване на мръсотията от един ден в градината или потта от децата, то бъдете сигурни, че ако живеете в район, с особено влажно време през летата, не бива да забравяте да избършете всички повърхности, където се натрупват влага, за да се предотврати твърде много петна и плесен.

2. Мебели

Лятото е времето за хранене на открито. Независимо дали ще разпалвате скара като домакин или ще сте гост, най-вероятно ще прекарвате много време в двора през този сезон. Почистване на двора не е трудно. Трябват ви само 30 минути и малко зор и вие ще бъдете по пътя на добрата организация. Когато става дума за градински мебели, можете да използвате лека смес от прах за пране и чиста вода. Може да се наложи и употреба на малко скраб. Ако намерите ръжда по метални мебели, изплакнете. Това може да изисква няколко кръга, в зависимост от това колко ръжда има.

Съвет: Пролет дъждовете могат да причинят корозия на много техника отвън. Използвайте ръководство за рисуване на открит декор за подобряване на всичко! Вижте повече и за демонтажни работи в къщи.

3. Пералня

Ключът към подготовката на всяка стая е в прането. Почистване на пералното помещение на измиване, сушене ще ви осигури спокойствие дори в студено време за всички дрехи. Колкото по-малко претрупана е стаята, толкова по-лесно ще бъде да сортирате дрехите. Най-лесно е да подреди дрехите.

Съвет: Проверете как да се отървем от най-честите летни петната, които ще срещнете.

4. Кухня

Горещи температури причиняват „миризливо“ напомняне, че е време да организирате своя боклук. Докато пролетно почистване е всичко за организиране и повърхности, лятото е идеалното време за изхвърляне на всичко ненужно. Така докато почистване тостера, както и останалите уреди в домакинството, обърнете внимание на това дали функционират правилно.

Съвет: Ускоряване процеса по почистване на кухня ще ви спести време от поне 30 минути.

5. Килера

Дори ако вашият дом се приема за чисти, то често килерът е едно от помещенията, които остават „наказани“. В него събираме всичко излишно  непотребно. Това е идеалното време да организирате всички използваеми елементи за лесен достъп - защото няма нищо по-лошо от това къща ви да е пълна с хора и някой неволно да отвори вратата на килера.

Съвет: Почистване на килера е повече от организиране! Килерите са известни със събиране на мистериозни отломки и ненужни вещи. Използвайте тези стъпки за изчистване и увеличите времето си!